"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΣΤΗ ΣΥΡΝΑ ΦΕΤΟΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ ΑΓΙΩΝ και εκδήλωση για Ιερομονάχους Θεόκτιστο και Γεννάδιο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΝΑΙΩΝ
«Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Πληροφορίες:
Δημ. Ι. Σιέμπος (Πρόεδρος)
Τηλ. 6977400538
                 ~~~~~~~~~~~~~~


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αοιδίμους Ιερομονάχους της Ιεράς Μονής Προδρόμου Γορτυνίας: Θεόκτιστο (Αλεξόπουλο), επί 55 χρόνια Καθηγούμενο της Μονής (1952-2007) και Γεννάδιο (Σιέμπο), διοργανώνει την Κυριακή 18 Αυγούστου ο Σύλλογος Συρναίων, σε συνδυασμό με την ετήσια Γιορτή των Γορτυνίων Αγίων, που φέτος θα γιορτασθεί στη Σύρνα.

Το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία με την Ακολουθία των Γορτυνίων Αγίων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγ/λεως κ.κ.Ιερεμία. Θ’ ακολουθήσει (γύρω στις 9:30 π.μ.) μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των προαναφερθέντων Μοναχών.

Στη συνέχεια στο Εντευκτήριο του Συλλόγου, θα λάβει χώρα λιτή εκδήλωση αφιερωμένη στους δύο Συρναίους Γέροντες. Θα μιλήσουν: 
Ο δημοσιογράφος Κων/νος Π. Καλύβας, εκδότης της εφημερίδος «ΓΟΡΤΥΝΙΑ» και Πρόεδρο της ΕΔΙΠΤ, 
Ο δάσκαλος Δρ. Αλέξης Δ. Αλεξόπουλος και 
Εκπρόσωπος της Ι. Μονής, που θ’ αναδείξουν άγνωστες πτυχές της ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: