"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στις 30 Σεπτεμβρίου ο καθαρισμός της γέφυρας Μάναρη στην Τρίπολη


Η ιστορική γέφυρα Μάναρη στην Τρίπολη




Στις 30 Σεπτεμβρίου  ο καθαρισμός που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στην ιστορική γέφυρα Μάναρη, στην Τρίπολη.



Πρόκειται για ακόμα μία δράση του ΣΚΑΪ, αυτή τη φορά σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολη και πολιτιστικούς συλλόγους της Αρκαδίας.
Η γέφυρα Μάναρη βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη ακολουθώντας την εθνική οδό προς Καλαμάτα. Η γέφυρα κατασκευάστηκε πριν από 110 χρόνια και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες πέτρινες και θολωτές γέφυρες σε όλη την Ελλάδα.. Πάνω της φέρει ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής Μύλων - Καλαμάτας και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο νεότερης αρχιτεκτονικής.
Στον καθαρισμό συμμετέχουν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Γέφυρας Μάναρη», η Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Αρκαδίας, το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: