"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΙΣΑΡΗ είναι μέσα σε μια αγροικία 150 ετών...

arxontiko_isari1.jpg

... Τα βουνά της Αρκαδίας κρύβουν πολλά γραφικά χωριά τα οποία αποτελούν γνωστούς προορισμούς για τα Σαββατοκύριακα (όπως η Δημητσάνα και η Στεμνίτσα), αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε πολύ όμορφα χωριά τα οποία δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί. Το Ισάριο, για παράδειγμα, είναι τελείως εκτός συναγωνισμού και έχει μία μοναδική αυθεντικότητα.

Το Αρχοντικό Ισάρη είναι μια αγροικία 150 ετών, η οποία ανακαινίστηκε πρόσφατα και μετατράπηκε σε έναν μικρό ξενώνα. Βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο, σε έναν κήπο με ευρύτερη θέα στο βουνό και τους λόφους του μεσσηνιακού κόλπου. Εσωτερικά είναι πολύ ζεστό και σπιτικό, με ένα καθιστικό στο ισόγειο και υπνοδωμάτια στο δεύτερο και τρίτο όροφο. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με γούστο (ζεστά χρώματα, χωριάτικο στυλ και έπιπλα αντίκες) και παρόλο που κάποια βρίσκονται στη στενή πλευρά, είναι υπέροχα για να μείνετε και να χώνεστε με ένα βιβλίο στο κρεβάτι τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα δωμάτια είναι ζεστά, αλλά καθώς τα παράθυρα είναι μικρά, δεν έχετε πολλή θέα. Αν έρθετε με παιδιά, ειδικά το καλοκαίρι, δεν είναι κακή ιδέα να ζητήσετε δωμάτια στο ισόγειο, τα οποία έχουν άμεση πρόσβαση στον κήπο.
Το προσωπικό είναι πολύ φιλικό. Στο πρωινό προσφέρονται διάφορα είδη ψωμιού, πίτες, ζαμπόν, γιαούρτι, κέικ και μπισκότα, αυγά κατά παραγγελία και φρεσκοστημένο χυμό πορτοκάλι. Το βραδάκι είναι πιθανό να έχετε ένα σπιτικό δείπνο με φαγητά όπως φασολάδα (σούπα λευκών φασολιών) και παραδοσιακά μαγειρεμένο κρέας, το οποίο πρέπει να φροντίσετε να το ζητήσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: